Blog

7 motive pentru care să alegi un credit cu garantie imobiliara

7 motive pentru care să alegi un credit cu garantie imobiliara

Dacă te afli în căutarea celui mai potrivit credit pentru nevoile tale, sau dorești să găsești instituția de credit cu cele mai avantajoase oferte și condiții, atunci acest articol este pentru tine. 
După cum bine se cunoaște deja, există pe piață o mulțime de credite destinate satisfacerii nevoilor tuturor solicitanților, acestea având particularități, prevederi și restricții diferite în funcție de destinația sumei împrumutate, de regulă. De asemenea, fiecare instituție de credit este liberă să aleagă propriile condiții și oferte pe care să le pună la dispoziția clienților săi, astfel că este important să cunoști toate detaliile înainte de a lua o decizie. 
Statistic s-a demonstrat că un procent semnificativ al debitorilor care au accesat un credit cu destinația impusă, cum ar fi creditul ipotecar sau creditul de studii, apelează la un al doilea credit sau la rate eșalonate cu dobândă pentru a reuși să atingă obiectivul stabilit, indiferent dacă este reprezentat de amenajarea unui imobil, plata actelor, achiziționarea unui autoturism și întocmirea documentației și așa mai departe. 
Datorită ofertelor și condițiilor prietenoase, un număr mare de solicitanți se îndreptă către accesarea creditelor de la instituții financiare nebancare (IFN), având astfel șanse mai crescute de obținere a sumei dorite. Pentru a evita situațiile neplăcute în care nu poți utiliza suma împrumutată în anumite condiții sau pentru îndeplinirea anumitor obiective ori nevoi apărute, poate, pe parcurs, te invităm să afli mai multe despre creditul cu garanție imobiliară  și cele 7 motive pentru care ar trebui să accesezi un astfel de credit, indiferent de natura nevoii tale, în condițiile adoptate de Credit cu Casa IFN

În cadrul Credit cu Casa, un imprumut cu garantie imobiliara este un produs adaptat și îmbunătățit de-a lungul timpului, pentru a servi unui număr cât mai mare de potențiali clienți cu nevoi diferite, iar motivele pentru care acest credit este cea mai bună alegere pentru majoritatea solicitanților, se traduc în:
1.    Destinația flexibilă a creditului- Acum poți utiliza suma împrumutată așa cum îți dorești.
2.    Plafonul maxim admis- Poți avea până la 500.000 LEI pentru satisfacerea nevoilor tale.
3.    Timpul de așteptare pentru aprobarea creditului- Bucură-te de cea mai rapidă aprobare a unui credit cu garanție imobiliară!
4.    Condițiile de eligibilitate prietenoase- Uită de grija condițiilor de eligibilitate stricte!
5.    Comisioanele și dobânda- Nu uita de aspectele importante pentru siguranța ta financiară.
6.    Documentația necesară- Prezintă cele 3 categorii de documente și accesează împrumutul tău cu garanție imobiliară.
7.    Flexibilitatea- Multiple modalități de rambursare avantajoase puse la dispoziția ta. 

Destinația unui credit cu garantii imobiliare

În cazul acestui tip de împrumut, nu există nicio condiționare în ceea ce privește destinația sumei împrumutate. Aceasta poate fi folosită pentru acoperirea nevoilor financiare de orice natură: achiziționarea unei locuințe sau a unui autoturism, refinanțarea creditelor de la alte instituții financiare, renovarea locuinței, plata unor cursuri, achiziționarea unei vacanțe, a unor obiecte de mobilier sau electrocasnice și lista poate continua. 
În acest fel te bucuri de toată libertatea de a folosi suma împrumutată după bunul plac, fără restricții, oriunde și oricând ai nevoie. 

Plafonul maxim admis

Pentru un credit cu garantie imobiliara, plafonul maxim admis este de 500.000 LEI sau echivalentul în EURO. În felul acesta, poți utiliza creditul în orice scop dorești, inclusiv în vederea achiziționării unei locuințe sau a unui teren, ridicarea unui imobil și multe altele. 

Timpul de așteptare pentru aprobarea creditului

În privința celor mai multe instituții care acordă credite, un aspect nu tocmai plăcut pentru potențialii debitori este reprezentat de timpul de așteptare suportat de aceștia până la momentul accesării sumei împrumutate. 
Fiecare dintre noi ne dorim, cu siguranță, ca obiectivele noastre să fie îndeplinite cât mai rapid cu putință și să ne bucurăm de rezultatul final, motiv pentru care analiza unui credit cu garanție imobiliară și aprobarea finală a acestuia durează maxim 24 de ore din momentul depunerii tuturor documentelor necesare. 

Condițiile de eligibilitate

Printre multiplele condiții mai prietenoase pe care o instituție financiară nebancară le adoptă se enumeră și criteriile de eligibilitate considerabil mai permisive decât cele impuse de clasicele instituții bancare (băncile). 
Dacă un credit cu garanție imobiliară sună interesant pentru tine trebuie să știi că este necesar să îndeplinești următoarele condiții:
     Solicitantul trebuie să fie cetățean român sau cetățean străin (cu rezidență în România).
     Solicitantul trebuie să aibă vârsta peste 18 ani.
     Este necesară prezentarea unei garanții imobiliare (un apartament, teren liber sau ocupat de construcții, o construcție etc.). 
     Imobilul poate fi în proprietatea solicitantului sau în proprietatea unei alte persoane fizice.
     Este necesară prezentarea documentelor referitoare veniturile realizate, după caz.

Comisioanele și dobânda

Atât dobânda, cât și comisioanele pot să difere de la o instituție de credit la alta sau chiar de la un credit la altul, astfel că înainte de a semna contractul asigură-te că stăpânești aceste informații și că nu reprezintă un pericol viitor pentru situația ta financiară. 
Poți fi pus în fața unei situații neplăcute fiind nevoit să achiți comisioane suplimentare pentru plata anticipată, pentru analiză sau aprobare. De asemenea, o dobândă variabilă poate reprezenta un pericol pentru stabilitatea ta financiară. 
În cazul în care optezi pentru un împrumut cu garanție imobiliară te vei bucura de dobândă fixă pe întreaga perioadă de creditare și comisioane zero pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală a creditului. 
Aceste aspecte vor contribui semnificativ la găsirea unui echilibru financiar și la stabilitatea ta financiară.

Documentația necesară

Îți dorești si tu să treci cât mai rapid peste lunga perioadă în care te chinui să obții toate actele de care ai nevoie? Acum chiar poți face acest lucru deoarece un IFN nu îți va solicita atât de multe documente comparativ cu o instituție financiară clasică. 
Solicitanții unor credite cu garantie imobiliara trebuie să prezinte instituției financiare nebancare doar 3 categorii de documente:
     Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:
•    Acte de identitate
•    Documente care atestă starea civilă
     Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:
•    Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare/management/ de mandat obținute în România)
•    Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.)
      Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:
•    Documente care atestă dreptul de proprietate
•    Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate
•    Documentația cadastrală
•    În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică/juridică
•    Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.)

Flexibilitatea

Flexibilitatea este un aspect important pe care orice client îl caută, indiferent de domeniu, cu atât mai mult atunci când vorbim de sume considerabile împrumutate pe o perioadă de câțiva ani. 
O dovadă importantă a unui caracter flexibil, este reprezentată de posibilitatea acordării creditelor cu garanție imobiliară, chiar și solicitanților care figurează cu istoric negativ în Biroul de Credite. 
De asemenea, orice client care accesează un astfel de credit are la dispoziție multiple modalități pentru a rambursa împrumutul:
     Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului.
     Achitarea lunară a unui număr de rate lunare egale formate din dobândă aplicată la soldul sumei împrumutate și rată unică de principal rambursată la scadența finală a contractului.
     Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din rate de credit lunare (principal) și dobânda aplicata la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțiala din cadrul perioadei de creditare a contractului.
     Rambursarea anticipată, parțială sau totală, prin depunerea sumelor în contul companiei, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane suplimentare suportate de către client. În situația în care clientul dorește rambursarea anticipată parțială, se va diminua valoarea ratei lunare a creditului și se va menține perioada de creditare inițială. 
Un alt aspect important este că debitorii pot alege dacă doresc să acceseze creditul în LEI sau în EURO. Moneda poate fi schimbată din EURO în LEI, pe parcursul perioadei de creditare, în condițiile în care clientul consideră că este mai avantajos, prin depunerea unei cereri în care să fie menționată această intenție. 

În concluzie, accesarea unui credit reprezintă un ajutor și o responsabilitate asumată de către debitor. Dacă ești în situația în care dorești să accesezi un credit, te sfătuim să iei în considerare flexibilitatea acestuia din punct de vedere al destinației creditului, metodelor de rambursare, comisioanelor și dobânzilor, documentelor necesare, timpului de așteptare și criteriilor de eligibilitate. 
Împrumutul cu garanție imobiliară este o formă de credit în cadrul căruia garanția poate fi reprezentată de ipotecă imobiliară asupra unui bun imobil cum ar fi: casă, vilă, apartament, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan și așa mai departe. 
Această formă de credit îți poate oferi toată libertatea de care ai nevoie în privința destinației sumei împrumutate. Poți utiliza fiecare LEU sau EURO așa cum îți dorești după doar 24 de ore de la depunerea actelor necesare. 
Nu uita că fiecare instituție financiară bancară și nebancară are propriile particularități. 
Cel mai avantajos credit cu garanție imobiliara îl găsești la Credit cu Casa!