Blog
  • Credit cu Casa
  • Blog
  • Cum să alegeți cea mai avantajoasă ofertă pentru un credit cu garanție imobiliară- 8 aspecte importante

Cum să alegeți cea mai avantajoasă ofertă pentru un credit cu garanție imobiliară- 8 aspecte importante

Cum să alegeți cea mai avantajoasă ofertă pentru un credit cu garanție imobiliară- 8 aspecte importante

Dacă vă aflați în situația în care intenționați să accesați un credit, probabil deja ați observat că identificarea celei mai potrivite oferte, adaptată nevoilor și posibilităților dumneavoastră, nu este atât de simplă pe cât poate părea. Este necesar să cunoașteți foarte bine câteva aspecte esențiale, astfel încât să puteți sorta cu mai multă ușurință ofertele primite din partea potențialilor creditori.

Pe parcursul procesului trebuie să aveți în vedere câteva aspecte esențiale pe care este necesar să le urmăriți înainte de a încheia contractul de credit cu o instituție, astfel că, în acest articol urmează să explorăm 8 aspecte importante pe care este de preferat să le urmăriți, dacă vă doriți să aveți siguranța că alegerea făcută este cea corectă.

Cuprins:

  1. Identificarea corectă a nevoilor și posibilităților
  2. Condițiile de eligibilitate
  3. Documentația pentru dosarul de credit
  4. Flexibilitatea instituției creditoare
  5. Ratele, dobânzile și comisioanele
  6. Modalitățile de rambursare a creditului
  7. Exemplu de calcul/simulare
  8. Istoricul companiei

Identificarea corectă a nevoilor și posibilităților

Primul pas, de multe ori, este și cel mai important în alegerea ofertei potrivite pentru dumneavoastră. Este crucial să știți exact ce posibilități financiare aveți și care este suma de care aveți nevoie. În felul acesta, veți putea face un calcul aproximativ cu privire la rata lunară pe care o puteți suporta, astfel încât să nu vă afecteze în mod negativ și simțitor traiul.

Odată ce aveți aceste informații, va fi mult mai simplu să selectați ofertele primite, din punct de vedere al costurilor lunare.

Condițiile de eligibilitate

Criteriile de acordare a unui credit cu garantie imobiliara sunt extrem de importante pentru solicitant. Acesta trebuie să se asigure că îndeplinește toate criteriile pe care compania le-a adoptat în vederea acordării unui împrumut de acest fel.

În cazul Credit cu Casa, criteriile de eligibilitate au fost alese cu atenție pentru clienții noștri, astfel încât acestea să nu reprezinte o piedică în realizarea celor mai importante obiective.

Pentru un imprumut cu garantie imobiliara, criteriile de eligibilitate sunt reprezentate de următoarele condiții:

  • Solicitantul trebuie să fie cetățean român sau cetățean străin (cu rezidență în România).
  • Solicitantul trebuie să aibă vârsta peste 18 ani.
  • Este necesară prezentarea unei garanții imobiliare (un apartament, teren liber sau ocupat de construcții, o construcție etc.).
  • Imobilul poate fi în proprietatea solicitantului sau în proprietatea unei alte persoane fizice.
  • Este necesară prezentarea documentelor referitoare veniturile realizate, după caz.

Documentația pentru dosarul de credit

Analizați cu atenție lista de documente de care aveți nevoie pentru a întocmi dosarul de credit. Este esențial să prezentați consultantului dumneavoastră, documentația completă, astfel încât aceasta să nu reprezinte un impediment în accesarea creditului.

În cadrul companiei noastre, sunt solicitate doar trei categorii importante de documente, acestea fiind reprezentate de:

  1. Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:
  • Acte de identitate
  • Documente care atestă starea civilă
  1. Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:
  • Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare/management/ de mandat obținute în România)
  • Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.)
  1. Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:
  • Documente care atestă dreptul de proprietate
  • Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate
  • Documentația cadastrală
  • În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică/juridică
  • Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.)

Flexibilitatea instituției creditoare

Specialiștii în acordarea creditelor, din cadrul Credit cu Casa, vă recomandă să alegeți o instituție flexibilă, care să vă poată ajuta în cazul în care vă veți confrunta cu situații dificile.

În acest sens, instituțiile financiare nebancare (IFN) sunt preferate de către majoritatea clienților, comparativ cu instituțiile financiare tradiționale. Băncile clasice, de regulă, prezintă un caracter rigid, astfel că, va fi dificil să se adapteze nevoilor și situațiilor prin care ați putea trece.

Din experiență, echipa noastră de profesioniști a înțeles cât de important este caracterul flexibil al companiei și cum poate acesta influența deciziile potențialilor clienți. Ne dorim să oferim celor ce ne-au ales ca și parter, liniștea și siguranța financiară mult căutată, astfel că, transparența și flexibilitatea sunt punctele noastre forte în relațiile cu toți clienții. Avem certitudinea că împreună putem găsi cele mai bune și avantajoase soluții, chiar și pentru eventualele situații delicate cu care v-ați putea confrunta pe parcursul perioadei de creditare.

Ratele, dobânzile și comisioanele

Este extrem de important să știți exact cât urmează să plătiți lunar, ce dobândă este percepută și ce comisioane puteți fi nevoit să achitați.

În cadrul Credit cu Casa am ales ca ratele și dobânda să fie fixe și egale pe întreaga perioadă de creditare, astfel încât, clienții noștri să se poată bucura de siguranță și echilibru.

Din grija pentru toți cei ce ne-au ales, comisioanele pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului sunt zero. În felul acesta vă puteți bucura de flexibilitate, fără griji și costuri suplimentare.

Modalitățile de rambursare a creditului

Există o mulțime de instituții care nu acceptă alte modalități de rambursare față de cea menționată în contract, ori percep comisioane suplimentare, care de regulă sunt reprezentate de sume importante.

Acesta nu este și cazul companiei noastre. Ne dorim să fim un real ajutor pentru clienții noștri, motiv pentru care, aceștia se pot bucura de multiple modalități de rambursare a sumei împrumutate, în funcție de posibilitățile financiare.

Pentru un credit cu garantie imobiliara fara venituri, modalitățile de rambursare a acestuia se traduc prin:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din rate de credit (principal) și dobândă calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea unui număr de rate lunare egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rată unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din rate de credit lunare (principal) și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.

Exemplu de calcul/simulare

Este indicat să îi solicitați consultantului dumneavoastră să vă ofere și un exemplu de calcul ori o simulare pentru creditul pe care urmează să îl accesați, astfel încât să vi se expună toate informațiile pe care trebuie să le cunoașteți.

În următoarele rânduri veți regăsi un exemplu de calcul valabil în cadrul companiei noastre, pentru a vă ajuta să vă creați o imagine despre cum trebuie acesta să arate și ce informații trebuie să conțină.

  • Rata dobânzii aferente creditului: fixă, aplicată la sold ;
  • Rata anuală a dobânzii: 30%;
  • Comisioane: 0.00 lei;
  • Alte costuri, după caz:
    • prima anuală pentru asigurare imobil (PAD, Polița facultativă), costul asigurării utilizat în exemplul de calcul este de 200 lei;
    • cost evaluare garanție (nu plătiți niciun cost dacă optați pentru efectuarea verificării imobilului în mod gratuit de către reprezentantul societății noastre).
  • Valoarea totală a creditului: 10,000.00 Lei;
  • Valoarea DAE: 39.82%;
  • Durata contractului de credit: 12 luni;
  • Valoarea ratelor: Rată lunară fixă 974.87 lei;
  • Valoare totală plătibilă: 11.698,46 lei;
  • Numărul ratelor: 12 rate lunare;

Istoricul companiei

Înainte de a semna contractul, asigurați-vă că instituția aleasă este de încredere, transparentă și pregătită să vă ofere susținerea și ajutorul de care aveți nevoie. Este crucial să căutați recenzii de la clienți existenți și să aflați ce experiențe au avut aceștia cu membrii echipei și compania, la nivel general.

Un alt aspect important de menționat este reprezentat de pregătirea echipei de consultanță. Aceasta trebuie să fie alcătuită din profesioniști care să gestioneze cu succes potențialele situații delicate.

Din experiență am înțeles cât de importantă este investiția în membrii echipei, astfel că, în cadrul companiei Credit cu Casa, veți întâlni adevărați profesioniști care vă pot ajuta să obțineți suma dorită pentru atingerea celor mai importante obiective, dar și echilibru și stabilitate financiară.

În concluzie, alegerea celor mai bune oferte pentru credite cu garantie imobiliara nu presupune doar atenție sporită asupra caracteristicilor instituției de credit, ci și o analiză amănunțită și clară a propriilor nevoi și posibilități. Indiferent dacă doriți sa accesați un credit pentru casa, mașină sau pentru satisfacerea unor nevoi financiare personale, un credit cu garantii imobiliare va poate ajuta să vă îndepliniți visul.

Este indicat să acordați atenție atât posibilităților și nevoilor financiare personale, cât și condițiilor de acordare, documentației care intră în alcătuirea dosarului de credit, flexibilității instituției, dobânzii, comisioanelor și așa mai departe.

Dacă vă doriți un credit cu o destinație exactă, precum un imprumut pentru casa, trebuie să știți că un credit garantie imobiliara, va poate ajuta să achiziționați viitorul cămin, dar și să îl mobilați și utilați, deoarece suma împrumutată, în cazul acestui credit, este utilizată pentru acoperirea nevoilor financiare fără condiționarea destinației.

Alegeți cu atenție și răbdare oferta de credit, pentru a vă asigura că beneficiați de mai mult decât suma solicitată! Profesionalismul, transparența și flexibilitatea sunt aspecte care vă vor avantaja pe parcursul perioadei de creditare, în totalitate!