Blog
  • Credit cu Casa
  • Blog
  • De ce este creditul cu garanție imobiliară cea mai avantajoasă metodă de finanțare a locuinței

De ce este creditul cu garanție imobiliară cea mai avantajoasă metodă de finanțare a locuinței

De ce este creditul cu garanție imobiliară cea mai avantajoasă metodă de finanțare a locuinței

Achiziționarea unei locuințe este unul dintre momentele semnificative din viața fiecăruia dintre noi, cu o importanță deosebită, mai ales atunci când ne raportăm la prima locuință. Întregul proces vine la pachet cu o încărcătură emoțională importantă, dar în același timp, implică și un angajament financiar substanțial. Atunci când suntem nevoiți să apelăm la ajutor financiar suplimentar pentru o achiziție imobiliară, este crucial să analizam cu atenție și exigență fiecare ofertă primită, să avem o abordare strategică și să luăm în considerare toate aspectele importante pe termen lung.

Înainte de orice, achiziționarea unei locuințe reprezintă o investiție majoră, iar aceasta nu se oprește doar la plata imobilului propriu-zis. Este necesar să transformați acea casă în “acasă”, iar din acest considerent trebuie să aveți în vedere alegerea unui împrumut care vă poate ajuta să amenajați un loc confortabil și plăcut, la care să vă întoarceți cu dor după fiecare plecare.

În acest sens, destinația creditului accesat este importantă, iar structura acestuia și planificarea pentru întreaga perioadă de creditare trebuie să fie avantajoasă pentru dumneavoastră, astfel încât împrumutul să nu devină o grijă suplimentară odată cu trecerea timpului.

Dacă vă aflați în procesul de identificare a împrumutului potrivit, probabil deja ați observat că ratele, dobânzile și comisioanele pot varia semnificativ, iar condițiile de acordare, timpul de așteptare și modalitățile de rambursare pot să difere în funcție de natura creditului și instituția creditoare.

Din experiență am înțeles impactul psihologic și încărcătura emoțională pe care accesarea unui credit pentru casa, le poate avea asupra solicitanților. Discuțiile transparente și sincere cu potențialii noștri clienți ne-au determinat să concepem cea mai avantajoasă formă a unui împrumut pentru finanțarea nu doar a unei locuințe, ci a unui loc pe care să îl puteți numi “acasă”.

Creditul cu garanție imobiliară, oferit de către compania noastră, constituie cea mai potrivită modalitate de finanțare pentru a vă achiziționa casa visurilor, datorită condițiilor avantajoase și structurii atent concepută de către experții noștri.

În rândurile următoare vom explora caracteristicile unui credit cu garantie imobiliara, beneficiile acestuia și motivele pentru care reprezintă cea mai inspirată și avantajoasă formă de finanțare a locuinței.

Cuprins:

  1. Ce este un imprumut cu garantie imobiliara?
  2. Destinația creditului
  3. Garanțiile percepute
  4. Valoarea creditului
  5. Condițiile de acordare a împrumutului
  6. Dosarul de credit
  7. Perioada de așteptare pentru accesarea sumei solicitate
  8. Structura împrumutului și a perioadei de creditare
  9. Metode de rambursare a creditului

 

  1. Ce este un imprumut cu garantie imobiliara?

Un credit cu garantie imobiliara reprezintă o modalitate de finanțare, recunoscută pentru flexibilitatea și accesibilitatea sa, în cadrul căreia, solicitantul trebuie să ofere un bun imobil cu titlul de garanție, instituției creditoare.

  1. Destinația creditului

După cum am subliniat anterior, procesul de achiziție a unei locuințe nu se limitează la cumpărarea imobilului în sine. Este esențial să luați în considerare și să vă gândiți la amenajarea interioară și exterioară a locuinței, acolo unde este necesar, pentru a crea un spațiu care să corespundă nevoilor și preferințelor dumneavoastră. Acest aspect este crucial pentru a vă transforma casa nouă într-un cămin confortabil și personalizat, care să va ofere tot confortul de care aveți nevoie în viața de zi cu zi.

Din aceste considerente, creditul nostru cu garanție imobiliară nu are o destinație impusă, așa cum este în cazul unui credit ipotecar. Puteți utiliza suma accesată pentru achiziția locuinței și pentru amenajarea sau renovarea acesteia.

  1. Garanțiile percepute

Pentru un credit cu garantie imobiliara fara venituri, garanția este formată din ipotecă asupra unui bun imobil precum o casă, vilă, apartament, clădire, teren intravilan sau extravilan cu ori fără construcții etc.

  1. Valoarea creditului

Plafonul maxim aferent unui credit cu garantii imobiliare, este de 700.000 RON sau echivalentul în EURO a acestei sume. Aveți posibilitatea de a opta pentru moneda în care doriți să accesați împrumutul, iar dacă în timpul perioadei de creditare doriți să convertiți creditul existent din EURO în LEI, puteți face acest lucru fără a se percepe comisioane suplimentare de către instituția noastră.

  1. Condițiile de acordare a împrumutului

Criteriile de eligibilitate adoptate de către compania noastră sunt permisive și ușor de îndeplinit de către solicitanți, oferindu-ne în același timp siguranța necesară în vederea acordării unui imprumut pentru casa.

Condițiile de acordare fac referire la:

  • Prezentarea documentelor referitoare la identificarea persoanei, a venitului și a garanției sau garanțiilor propuse;
  • Existența garanțiilor acoperitoare conform normelor interne;
  • Vârsta minimă de 18 ani;
  • Realizarea unui venit net cumulat cu cel al codebitorului sau garantului de minim 1.000 RON;
  • Prezentarea documentelor de venit legale și acceptate de IFN.

De asemenea, un aspect esențial de subliniat este că instituția noastră de credit oferă împrumuturi cu garanție imobiliară chiar și solicitanților care figurează cu un istoric negativ în Biroul de Credit, cu aceleași condiții și beneficii.

  1. Dosarul de credit

Alcătuirea dosarului de credit constituie o etapă cheie pentru întregul proces de obținere a împrumutului dorit. Este necesar să prezentați documentele solicitate și să completați formalitățile interne în vederea evaluării și aprobării creditului.

Compania noastră a optat pentru o abordare diferită în ceea ce privește alcătuirea dosarului de credit, iar solicitanții trebuie să prezinte doar trei categorii de documente, după cum urmează:

6.1 Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:

  • Acte de identitate;
  • Documente care atestă starea civilă.

6.2 Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:

  • Adeverință de venit, cu mențiunea că sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală.
  1. Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:
  • Documente care atestă dreptul de proprietate;
  • Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate;
  • Documentația cadastrală;
  • Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.).
  1. Perioada de așteptare pentru accesarea sumei solicitate

În timp, am înțeles nevoia clienților de a accesa cât mai rapid suma solicitată, chiar și atunci când aceasta urmează să fie îndreptată către achiziționarea unei locuințe.

Am ținut cont de cele mai importante aspecte pentru potențialii noștri clienți și am lucrat continuu la îmbunătățirea fluxului de lucru, astfel încât să putem oferi o experiență completă și memorabilă tuturor celor ce ne aleg ca și partener de încredere pe acest drum.

Azi, perioada de așteptare pentru accesarea unui credit garantie imobiliara este de cel mult 24 de ore din momentul depunerii documentației complete. În felul acesta puteți intra în posesia sumei solicitate mai rapid ca oricând și aveți siguranța că nu veți pierde nicio ofertă imobiliară de nerefuzat.

  1. Structura împrumutului și a perioadei de creditare

Procesul de creditare este secționat în două etape distincte: accesarea sumei ce face obiectul creditului și rambursarea împrumutului. Odată ce ați intrat în posesia sumei solicitate, vă îndreptați cu pași rapizi către cea de-a doua etapă, în care structura creditului și a perioadei de creditare joacă un rol foarte important.

Practic, acestea se referă la condițiile de rambursare a împrumutului: tipul și valoarea ratelor, a comisioanelor și dobânzilor, durata perioadei de rambursare și graficul acesteia.

Este crucial să cunoașteți toate aceste informații în detaliu, astfel încât să nu fiți pus în fața unor situații neplăcute pe parcurs.

La Credit Cu Casa am structurat împrumutul cu garanție imobiliară într-un mod avantajos pentru orice solicitant astfel că vă puteți bucura de comisioane zero pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului.

De asemenea, pentru siguranța financiară și bunăstarea clienților noștri, am ales ca ratele și dobânzile, pentru credite cu garantii imobiliare, să fie fixe și egale pe tot parcursul perioadei de creditare. Ratele și dobânzile variabile pot crea un dezechilibru major din punct de vedere financiar, suferind fluctuații importante, fiind influențate în mod direct de schimbările din piață. Optând pentru rate și dobânzi fixe și egale, aveți posibilitatea de a vă crea un buget pe termen lung și de a va consolida echilibrul financiar.

  1. Metode de rambursare a creditului

Importanța metodelor de rambursare este mai mare decât ați putea crede. Există posibilitatea de a vă confrunta, în timp, cu dificultăți sau oportunități financiare ce pot îngreuna ori facilita plata creditului dumneavoastră. Este esențial să aveți opțiuni multiple de rambursare, astfel încât creditul accesat sa nu devină o grijă în plus.

Din acest considerent, pentru credite cu garantie imobiliara, punem la dispoziția clienților noștri, patru metode de rambursare avantajoase care pot preîntâmpina situațiile la nivel financiar, ce pot apărea odată cu timpul.

Acesta este un alt avantaj importanta de care se pot bucura clienții Credit Cu Casa, având atât susținere din partea specialiștilor noștri în ceea ce privește accesarea împrumutului cât și în procesul de identificare a celor mai avantajoase condiții, special adaptate nevoilor și situațiilor particulare, aferente fiecărui solicitant.

 

În concluzie, creditul cu garanție imobiliară oferit de către compania noastră, a fost structurat și îmbunătățit odată cu trecerea timpului pentru a satisface cele mai importante nevoi ale clienților noștri. Acesta reprezintă forma de finanțare ideală pentru achiziționarea unei locuințe și amenajarea acesteia, având un plafon de până la 700.000 RON, caracter flexibil, condiții de accesare prietenoase și o structură a ratelor și dobânzilor avantajoasă pe termen lung. De asemenea, siguranța oferită de multiplele modalități de rambursare este importantă pentru a vă asigura că nu vă veți afla în incapacitate de plată din cauza unor situații particulare izolate.

Alegerea unui imprumut cu garantie imobiliara reprezintă cea mai sigură și eficientă metodă de a avea propriul loc pe care să îl numiți cu drag “acasă”!