Blog
  • Credit cu Casa
  • Blog
  • Poate un credit cu garanție imobiliară să înlocuiască orice alt tip de împrumut?

Poate un credit cu garanție imobiliară să înlocuiască orice alt tip de împrumut?

Poate un credit cu garanție imobiliară să înlocuiască orice alt tip de împrumut?

Creditul cu garanție imobiliară reprezintă, de cele mai multe ori, alegerea finală a clienților noștri, datorită particularităților deosebite pe care acesta le are, dar și flexibilității pe care o poate oferi solicitanților. Acesta este un împrumut care vă poate fi de folos indiferent de situația cu care vă confruntați: achiziția unei locuințe, a unui autoturism, refinanțare, cheltuieli medicale, pentru studii, deces, sau pentru cheltuieli diverse aferente nevoilor personale.

Un imprumut cu garantie imobiliara are capacitatea de a înlocui orice alt credit, datorită caracterului său permisiv, în mod special acele credite care au destinația condiționată a sumei împrumutate. Pe lângă posibilitatea de a consuma valoarea creditului după bunul plac, acest împrumut se poate accesa extrem de rapid, fiind ideal pentru solicitanții care au nevoie urgentă de finanțare.

În rândurile ce urmează, vom explora mai multe detalii cu privire la acest împrumut și motivele pentru care un credit cu garantie imobiliara reprezintă cea mai avantajoasă variantă pentru solicitanți.

Înainte de orice, trebuie să știți că fiecare instituție bancară sau nebancară adoptă propriile condiții pentru creditul cu garanție imobiliară, astfel că, particularitățile ce urmează să fie prezentate, sunt valabile doar în cazul companiei Credit cu Casa. Un factor important de luat în considerare, atunci când alegeți creditorul cu care doriți să colaborați, este capacitatea acestuia de a se adapta nevoilor și posibilităților dumneavoastră. În acest sens, este cunoscut faptul că instituțiile financiare nebancare(IFN), sunt mai permisive și flexibile, comparativ cu cele bancare (băncile tradiționale).

Cuprins:

  1. Ce este împrumutul cu garanție imobiliară?
  2. Valoarea maximă și moneda în care se poate accesa creditul
  3. Perioada de rambursare pentru credite cu garantie imobiliara
  4. Destinația creditului
  5. Garanția creditului
  6. Criterii de eligibilitate necesare pentru accesarea unui împrumut cu garanție imobiliară
  7. Documente necesare pentru dosarul de credit
  8. Ratele, dobânda și comisioanele împrumutului cu garanție imobiliară
  9. Timpul de așteptare
  10. Sume și taxe suplimentare suportate de către solicitant
  11. Modalități de rambursare a unui credit garantie imobiliara

 

1. Ce este împrumutul cu garanție imobiliară?

Un împrumut cu garanție imobiliară poate fi acordat de către instituții financiare bancare și nebancare, suma ce face obiectul împrumutului putând fi accesată rapid și simplu. În cadrul acestui credit, se oferă o proprietate imobiliară cu titlul de garanție pentru rambursarea sumei împrumutate. În cazul unui astfel de împrumut, plafonul maxim este, de cele mai multe ori, mai ridicat, astfel că solicitanții pot accesa sume importante de bani.

2. Valoarea maximă și moneda în care se poate accesa creditul

Suma împrumutată poate ajunge până la maxim 500.000 LEI sau echivalentul în EURO, în funcție de preferințele clienților.

Este important să știți ca puteți modifica moneda creditului din EURO în LEI, în cazul în care vă doriți acest lucru, chiar și în timpul perioadei de creditare, fără a se percepe costuri sau comisioane suplimentare, la cursul de schimb comunicat de Banca Naţională a României în ziua solicitării conversiei. Acest lucru se poate realiza cu ușurință prin intermediul unei cereri scrise în care vă exprimați această intenție, urmând ca documentul să fie anexat la contractul dumneavoastră de credit.

3. Perioada de rambursare pentru credite cu garantie imobiliara

Pentru un astfel de împrumut, perioada minimă de rambursare este de 61 de zile, iar cea maximă de 5 ani. În ședința de consultanță cu specialistul, acesta vă poate face o propunere bazată pe nevoile și posibilitățile dumneavoastră financiare, cu privire la perioada optimă de rambursare și rata lunară.

4. Destinația creditului

Destinația creditului cu garanție imobiliară reprezintă, cel mai important motiv pentru care acest tip de împrumut poate înlocui oricare altul. Destinația este reprezentată de acoperirea nevoilor financiare fără condiționare, așa cum se întâmplă în cazul altor credite, cum ar fi cel ipotecar sau pentru refinanțare.

Indiferent de nevoile dumneavoastră financiare, puteți utiliza suma împrumutată după bunul plac.

5. Garanția creditului

Pentru acest tip de credit cu ipoteca imobiliara, garanția este reprezentată exclusiv de un bun imobil cum ar fi: clădire, vilă, apartament, casă, teren extravilan, teren intravilan cu sau fără construcție și așa mai departe.

Este esențial să știți că specialiștii noștri vor evalua atât valoarea proprietății imobiliare pe care o aduceți cu titlul de garanție, cât și capacitatea dumneavoastră financiară pentru a stabili valoarea maximă ce poate constitui obiectul împrumutului.

6. Criterii de eligibilitate necesare pentru accesarea unui împrumut cu garanție imobiliară

În cazul unui credit cu garanție imobiliară, lista criteriilor de eligibilitate ce trebuie îndeplinite de către solicitanți, este alcătuită dintr-o serie redusă de condiții, cum ar fi:

  • Solicitantul trebuie să fie cetățean român sau cetățean străin (cu rezidență în România).
  • Solicitantul trebuie să aibă vârsta peste 18 ani.
  • Este necesară prezentarea unei garanții imobiliare (un apartament, teren liber sau ocupat de construcții, o construcție etc.).
  • Imobilul poate fi în proprietatea solicitantului sau în proprietatea unei alte persoane fizice.
  • Este necesară prezentarea documentelor referitoare veniturile realizate, după caz.

7. Documente necesare pentru dosarul de credit

Stresul întocmirii dosarului de credit copleșește, de cele mai multe ori, solicitanții, astfel că un împrumut cu garanție imobiliară a fost conceput și structurat astfel încât să necesite un număr redus de documente, ce pot fi procurate rapid.

Acestea fac referire la:

  1. Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:
  • Acte de identitate
  • Documente care atestă starea civilă
  1. Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:
  • Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare/management/ de mandat obținute în România)
  • Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.)
  1. Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:
  • Documente care atestă dreptul de proprietate
  • Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate
  • Documentația cadastrală
  • În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică/juridică
  • Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.)

8. Ratele, dobânda și comisioanele împrumutului cu garanție imobiliară

Ratele, dobânda și comisioanele aferente unui credit sunt elemente importante pe care le veți întâlni pe tot parcursul perioadei de creditare, până la rambursarea sumei, astfel că, specialiștii Credit cu casa au căutat cele mai avantajoase și sigure opțiuni pentru toți cei ce doresc să acceseze un credit cu garanție imobiliară. Ne-am dorit să oferim o experiență plăcută și un real ajutor financiar tuturor celor ce au nevoie de finanțare, motiv pentru care cele trei elemente importante menționate anterior, au fost concepute cu grijă și atenție față de solicitanții noștri.

În acest sens, ratele și dobânda sunt fixe pe întreaga perioadă de creditare, astfel că puteți avea siguranța că rambursarea creditului nu va deveni un stres suplimentar pentru dumneavoastră și nu veți întâmpina situații neplăcute în acest sens.

Cu privire la comisioane, acestea sunt zero pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului.

9. Timpul de așteptare

Pentru un credit cu garanție imobiliară, timpul de așteptare poate să difere în funcție de mai mulți factori. Cu toate acestea, rambursarea sumei solicitate se poate efectua între 2 și 24 de ore din momentul depunerii dosarului de credit complet.

10.Sume și taxe suplimentare suportate de către solicitant

Pentru accesarea unui astfel de împrumut, există câteva costuri reduse ce trebuie suportate de către solicitanți, precum:

  • Prima anuală pentru asigurare imobil (PAD, Polița facultativă)
  • Costul evaluării garanției (nu plătiți niciun cost dacă optați pentru efectuarea verificării imobilului în mod gratuit de către reprezentantul societății noastre)

11.Modalități de rambursare a unui credit garantie imobiliara

Modalitățile prin care puteți rambursa valoarea creditului sunt importante deoarece pot fi un real sprijin în cazul în care întâmpinați dificultăți pe parcurs. Creditul cu garanție imobiliară prezintă nu mai puțin de 4 modalități, puse la dispoziția clienților, pentru a rambursa împrumutul.

Acestea se traduc prin:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea lunară a unui număr de rate egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rata unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din principal și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.
  • Rambursarea anticipată, parțială sau totală, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane percepute.

În concluzie, un astfel de credit cu ipoteca imobiliara, poate înlocui orice alt tip de credit, fără excepție, indiferent de natura lui. Acest împrumut se poate accesa rapid, simplu și sigur, condițiile de eligibilitate pe care solicitantul trebuie să le îndeplinească sunt accesibile, dosarul de credit este alcătuit dintr-o serie de documente ușor de procurat, structura creditului este avantajoasă, iar modalitățile de rambursare ale acestuia sunt multiple.

Suma împrumutată, prin intermediul unui credit cu garanție imobiliară, poate fi utilizată pentru satisfacerea nevoilor financiare, indiferent de situația cu care vă confruntați, destinația creditului nefiind condiționată.

Alegeți cu încredere finanțarea prin intermediul unui împrumut cu garanție imobiliară și bucurați-vă de flexibilitate și siguranță pe tot parcursul perioadei de creditare!