Blog
  • Credit cu Casa
  • Blog
  • Ce persoane pot opta pentru un credit cu garanție imobiliară și care sunt principalele avantaje ale acestuia?

Ce persoane pot opta pentru un credit cu garanție imobiliară și care sunt principalele avantaje ale acestuia?

Ce persoane pot opta pentru un credit cu garanție imobiliară și care sunt principalele avantaje ale acestuia?

Criteriile de eligibilitate reprezintă primul pas pe care orice solicitant trebuie să îl aibă în vedere în procesul de aplicare pentru un credit, indiferent de instituția de credit cu care alege să colaboreze. Este adevărat că instituțiile bancare au stabilite o serie de condiții mult mai restrictive și drastice, comparativ cu instituțiile nebancare.

Dacă te afli în perioada de cercetare probabil deja știi că fiecare instituție de credit, indiferent de natura ei, adoptă o serie de criterii de eligibilitate diferite, în funcție de creditul ales. Din acest motiv este crucial să cunoști foarte bine condițiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a accesa creditul dorit.

De cele mai multe ori, aceste condiții fac referire la vârstă, venit, vechimea pe care solicitantul o are la actualul loc de muncă, istoricul de creditare și așa mai departe.

După cum am menționat anterior, instituțiile nebancare (IFN), de regula, au condiții prietenoase și ușor de îndeplinit de către majoritatea solicitanților, indiferent de creditul pe care aceștia intenționează să îl acceseze.

Unul dintre cele mai prietenoase împrumuturi este creditul cu garanție imobiliară. La Credit cu Casa, fiecare aspect ce aparține de acest tip de împrumut a fost cu atenție analizat și gândit pentru clienții noștri, astfel încât să poată servi la satisfacerea nevoilor unui procent cât mai mare din aceștia.

Pentru acest tip de credit, criteriile de eligibilitate se traduc în:

  • Solicitantul trebuie să fie cetățean român sau cetățean străin (cu rezidență în România).
  • Solicitantul trebuie să aibă vârsta peste 18 ani.
  • Este necesară prezentarea documentelor referitoare la veniturile realizate, după caz.
  • Este necesară prezentarea unei garanții imobiliare (un apartament, teren liber sau ocupat de construcții, o construcție etc.).
  • Imobilul poate fi în proprietatea solicitantului sau în proprietatea unei alte persoane fizice.

Flexibilitatea pe care acest imprumut cu garantie imobiliara o poate oferi solicitanților și condițiile versatile permit mai multor categorii de persoane să acceseze un astfel de credit.

Principalele tipuri de solicitanți care pot accesa un credit cu garantie imobiliara

  1. Persoanele cu un istoric de creditare negativ
  2. Persoanele care au nevoi urgente
  3. Persoanele ce doresc să achiziționeze imobile
  4. Persoanele ce doresc un credit pentru refinanțare
  5. Persoanele ce au nevoi financiare diverse
  6. Persoanele care nu au carte de muncă
  7. Persoanele care lucrează în străinătate

Persoanele cu un istoric de creditare negativ

La Credit cu Casa nu ținem cont de istoricul de creditare al clientului. Considerăm că activitatea noastră vine ca un ajutor pentru cei ce doresc să își îndeplinească obiectivele. Indiferent dacă figurezi sau nu în Biroul de Credit, noi îți vom oferi suma dorită (plafonul maxim fiind de 500.000 LEI sau echivalentul în EURO), cât timp îndeplinești condițiile menționate mai sus.

Persoanele care au nevoi urgente

Perioada de aprobare poate să difere de la o instituție la alta. La Credit cu casa, aprobarea unui credit cu garantii imobiliare durează maxim 24 de ore. în acest fel, te poți bucura, într-un timp extrem de scurt, de suma solicitată, aspect foarte important pentru solicitanții ce au nevoie urgent de un ajutor financiar considerabil.

Asigură-te că îndeplinești criteriile de eligibilitate și că prezinți specialiștilor noștri documentele necesare pentru accesarea creditului. Continuă să citești articolul dacă vrei să afli care sunt acestea.

Persoanele ce doresc să achiziționeze imobile

Pentru cei ce doresc să achiziționeze o nouă locuință, însă ideea de a plăti 30 de ani rate nu le surâde, un credit cu garanție imobiliară este alegerea ideală.

Poți obține până la 500.000 LEI sau echivalentul în EURO, pe o perioadă de până la 60 de luni, iar destinația sumei nu este condiționată. Poți folosi banii pentru a achiziționa locuința, pentru a o renova, mobila sau decora. Alegerea se află în mâinile tale!

Persoanele care doresc un credit pentru refinanțare

Atunci când te confrunți cu dificultăți financiare semnificative și ratele vechiului credit îți dau bătăi de cap, alege creditul cu garanție imobiliară pentru refinanțare.

în cazul unei refinanțări externe (creditul a fost acordat de o altă instituție de credit, diferită de Credit cu Casa), vei avea nevoie să prezinți acordul de refinanțare sau contractul de credit împreună cu graficul de rambursare și contractul de ipotecă.

Persoanele ce au nevoi financiare diverse

Destinația împrumutului cu garanție imobiliară nu este condiționată, astfel că poți utiliza după bunul plac suma primită. Indiferent dacă dorești să pleci într-o vacanță lungă sau să faci achiziții imobiliare, de autoturisme, mobilier, sau cumpărături pentru renovat, creditul va servi nevoilor tale în totalitate.

Te invităm să te bucuri de libertate absolută în utilizarea creditului tău!

Persoanele care nu au carte de muncă

Te afli în situația în care un ai carte de muncă, însă dorești să aplici pentru un credit? La credit cu Casa, poți!

Prezentarea dovezilor legate de actualul loc de muncă sau vechime nu se află printre criteriile noastre de eligibilitate. Este acceptat orice venit obținut din activități legale precum pensii, chirii, profesii liberale, dividende, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat și așa mai departe.

Persoanele care lucrează în străinătate

Veniturile realizate în afara teritoriului țării sunt, de asemenea, acceptate. Solicitanții noștri români, stabiliți în străinătate, vor beneficia de aceleași condiții ca oricare alt solicitant care are reședință în România.

De ce aleg solicitanții credite cu garantie imobiliara? Principalele avantaje

  1. Destinația Creditului

După cum se poate observa, creditul cu garanție imobiliară este flexibil, iar destinația acestuia nu este condiționată. Posibilitatea de utilizare a sumei împrumutate după placul și nevoile clienților oferă acestora libertatea de care au nevoie.

  1. Timpul de aprobare

La Credit cu Casa beneficiezi de cel mai scurt timp de aprobare. în doar 24 de ore poți avea suma dorită în propriul cont.

  1. Documentația redusă

Dacă îți dorești să fie aprobat creditul tău cu garanție imobiliară, este necesar să prezinți specialiștilor noștri în credite următoarele documente:

Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:

• Acte de identitate

• Documente care atestă starea civilă

Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:

• Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare/management/ de mandat obținute în România)

• Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.)

Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:

• Documente care atestă dreptul de proprietate

• încheierea de intabulare a dreptului de proprietate

• Documentația cadastrală

• în cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică/juridică

• Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.)

  1. Metodele multiple de rambursare

Punem la dispoziția clienților noștri o varietate de metode de rambursare avantajoase precum:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din principal și dobânda calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului.
  • Achitarea lunară a unui număr de rate lunare egale formate din dobândă aplicată la soldul sumei împrumutate și rată unică de principal rambursată la scadența finală a contractului.
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din rate de credit lunare (principal) și dobânda aplicata la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțiala din cadrul perioadei de creditare a contractului.
  • Rambursarea anticipată, parțială sau totală, prin depunerea sumelor în contul companiei, fără necesitatea unei cereri scrise și fără comisioane suplimentare suportate de către client. în situația în care clientul dorește rambursarea anticipată parțială, se va diminua valoarea ratei lunare a creditului și se va menține perioada de creditare inițială.
  1. Comisioanele și dobânda

Comisioanele bancare reprezintă taxe suplimentare pe care clienții le achită instituțiilor bancare în anumite condiții sau pentru anumite servicii. Este esențial să cunoști toate posibilele comisioane pe care ai putea să le plătești pe parcursul perioadei de creditare, astfel încât acestea să nu reprezinte o surpriză neplăcută sau sa ajungi să te afli în imposibilitate de plata.

în cadrul Credit cu Casa, comisioanele pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului sunt ZERO.

De asemenea, considerăm că un echilibru financiar este important pentru orice persoană adultă, motiv pentru care vei beneficia de dobândă fixă pe toată perioada de creditare. în felul acesta îți poți organiza veniturile și cheltuielile pe termen lung.

în concluzie, creditul cu garanție imobiliară este un împrumut versatil, ce poate veni în ajutorul multor categorii de persoane, datorită avantajelor pe care acesta de prezintă.

La Credit cu Casa, am depus un efort continuu pentru a îmbunătăți această formă de finanțare, astfel încât să vină în întâmpinarea clienților cu oferte avantajoase și ajutor important în stabilitatea financiară viitoare.

Te invităm și pe tine să afli mai multe de la un specialist în credite!