Blog
  • Credit cu Casa
  • Blog
  • Detalii complete despre creditul cu garanție imobiliară și 5 situații în care acesta poate fi utilizat

Detalii complete despre creditul cu garanție imobiliară și 5 situații în care acesta poate fi utilizat

Detalii complete despre creditul cu garanție imobiliară și 5 situații în care acesta poate fi utilizat

Creditul cu garanție imobiliară este un împrumut oferit persoanelor fizice, care implică o proprietate imobiliară cu titlul de garanție, în schimbul sumei solicitate. Acesta este cunoscut pentru facilitățile și flexibilitatea de care dispune, dar și pentru capacitatea de adaptabilitate în funcție de nevoile debitorului.

Este general cunoscut faptul că un credit cu garantie imobiliara poate fi oferit atât de către instituțiile financiare bancare tradiționale (băncile clasice), cât și de către instituțiile financiare nebancare (IFN), cele din urmă având condiții și criterii de eligibilitate mult mai permisive, flexibile și prietenoase.

Dacă sunteți în procesul de descoperire a celui mai avantajos credit, însoțit de cea mai bună ofertă, trebuie să știți că un imprumut cu garantie imobiliara are o mulțime de beneficii importante pentru debitor, începând cu valoarea creditului și timpul de așteptare pentru accesarea acestuia, și până la multiplele modalități flexibile de rambursare a sumei împrumutate.

Un alt aspect esențial de reținut despre acest tip de credit, este că se poate adapta în funcție de nevoile pe care solicitantul le are. Nu este un simplu credit cu ipoteca ce are destinația condiționată, asemenea multor altor tipuri de împrumuturi prezente pe piață la momentul actual, ci un tip de credit care vă poate salva din multe situații dificile sau chiar vă poate ajuta să vă îndepliniți unele dintre cele mai mari visuri.

În acest articol vom descoperi cele mai importante detalii despre creditul cu garanție imobiliară și câteva dintre situațiile cele mai comune în care acest tip de împrumut poate fi folosit.

 

Cuprins:

  1. Ce este creditul cu garanție imobiliară?- Află toate informațiile de care ai nevoie!
    • Valoarea creditului- Plafonul maxim și moneda în care poate fi accesat un împrumut cu garanție imobiliară
    • Garanția- Aspect esențial în procesul de accesare a unui credit
    • Criteriile de eligibilitate- Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească orice solicitant
    • Documentele necesare- Uitați de dosarele cu șină și stresul întocmirii documentației stufoase!
    • Timpul de așteptare pentru accesarea creditului- Cel mai rapid răspuns pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de suma solicitată
    • Ratele, dobânda și comisioanele unui împrumut cu garanție imobiliară- Informații esențiale pentru stabilitatea dumneavoastră financiară
    • Modalități de rambursare a creditului cu garanție imobiliară- Modalități special adaptate nevoilor și posibilităților financiare
  2. În ce situații poate fi utilizat creditul cu garanție imobiliară?
    • Nevoi personale- Folosiți împrumutul cu garanție imobiliară după bunul plac!
    • Refinanțare- Uitați de grija copleșitoare a ratelor actuale!
    • Achiziționarea unui autoturism- Porniți în cele mai sigure și frumoase călătorii!
    • Finanțarea studiilor- Investiți în educația și viitorul dumneavoastră!

1.    Ce este creditul cu garanție imobiliară?- Află toate informațiile de care ai nevoie!

Creditul cu garanție imobiliară este un tip de împrumut complex și sigur pentru toți cei ce aleg să comunice deschis cu consultantul care creează oferta. O comunicare sinceră și transparentă de ambele părți vă va scuti de posibilele dificultăți întâmpinate.

În rândurile ce urmează veți afla exact ce este un împrumut cu garanție imobiliară și care sunt particularitățile cele mai importante pe care acesta le prezintă.

 

1.1  Valoarea creditului- Plafonul maxim și moneda în care poate fi accesat un împrumut cu garanție imobiliară

În cadrul credit cu casa, acest tip de împrumut poate fi accesat atât în LEI, cât și în EURO, iar plafonul maxim al creditului este de 500.000 LEI sau echivalentul în EURO a acestei sume.

În cazul în care un client al companiei dorește o conversie a monedei creditului din EURO în LEI, se poate realiza acest lucru chiar și pe parcursul perioadei de creditare cu ajutorul unui act adițional, atașat contractului, și al unei cereri scrise în care să fie menționată clar această dorință.

 

1.2  Garanția- Aspect esențial în procesul de accesare a unui credit

Pentru acest tip de credit cu ipoteca imobiliara, garanția poate fi reprezentată de un bun imobil cum ar fi: vilă, apartament, clădire, casă, teren intravilan cu sau fără construcție, teren extravilan și așa mai departe.

 

1.3  Criteriile de eligibilitate- Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească orice solicitant

Criteriile de eligibilitate pentru un credit garantie imobiliara sunt reduse și ușor de îndeplinit de către solicitanți, pentru ca aceștia să poată accesa cât mai rapid suma dorită, ce face obiectul creditului.

Acestea se traduc prin:

  • Solicitantul trebuie să fie cetățean român sau cetățean străin cu rezidență în România.
  • Solicitantul trebuie să aibă vârsta peste 18 ani.
  • Este necesară prezentarea unei garanții imobiliare (un apartament, teren liber sau ocupat de construcții, o construcție etc.).
  • Imobilul poate fi în proprietatea solicitantului sau în proprietatea unei alte persoane fizice.
  • Este necesară prezentarea documentelor referitoare la veniturile realizate, după caz.

 

1.4  Documentele necesare- Uitați de dosarele cu șină și stresul întocmirii documentației stufoase!

Documentația stufoasă și dosarele dificil de întocmit reprezintă un stres copleșitor pentru solicitanți, astfel că, în cadrul Credit cu Casa, documentele pentru dosarul de credit sunt împărțite în doar 3 categorii după cum urmează:

  1. Acte de identitate pentru solicitant, codebitori și/sau garanți:
  • Acte de identitate
  • Documente care atestă starea civilă
  1. Documente care atestă veniturile solicitantului și ale familiei sale:
  • Adeverință de venit (pentru venituri din salarii și contracte de administrare/management/ de mandat obținute în România)
  • Sunt acceptate veniturile obținute din orice tip de activitate legală (salarii, pensii, chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, contracte de mandat, dividende etc.)

 

  1. Documente care atestă dreptul de proprietate asupra bunului imobil adus în garanție:
  • Documente care atestă dreptul de proprietate
  • Încheierea de intabulare a dreptului de proprietate
  • Documentația cadastrală
  • În cazul refinanțării externe se va prezenta contractul de credit și graficul de rambursare încheiat cu instituția financiară sau altă persoană fizică/juridică
  • Alte documente solicitate (ex: certificat de atestare fiscală etc.)
  • Timpul de așteptare pentru accesarea creditului- Cel mai rapid răspuns pentru ca dumneavoastră să vă bucurați de suma solicitată

După confirmarea îndeplinirii tuturor criteriilor de eligibilitate și depunerea documentelor solicitate, urmează o perioadă de așteptare, care, de cele mai multe ori, este extrem de dificilă pentru solicitanți și cu o încărcătură emoțională mare.

Deoarece ne place să oferim clienților noștri o experiență memorabilă, am lucrat intens, de-a lungul anilor, la diminuarea acestei perioade în care solicitanții așteaptă un răspuns cu privire la accesarea sumei dorite.

Azi, toți cei ce ne aleg în calitate de colaborator, se bucură de preaprobare în doar 2 ore și aprobarea finală în 24 de ore de la momentul depunerii actelor în formulă completă.

 

1.6  Ratele, dobânda și comisioanele unui împrumut cu garanție imobiliară- Informații esențiale pentru stabilitatea financiară

Ratele creditului tău, dobânda aferentă și comisioanele suplimentare pot reprezenta un pericol pentru stabilitatea financiară, dacă nu cunoasteți toate detaliile legate de acestea.

Ne dorim să contribuim la îndeplinirea celor mai mari dorințe, visuri și obiective ale clienților noștri, astfel că, odată cu accesarea unui credit cu garanție imobiliară beneficiați de:

  • Rate fixe și egale
  • Dobândă fixă pe întreaga perioadă de creditare
  • Comisioane zero pentru analiza, aprobarea, acordarea sau rambursarea anticipată, parțială sau totală, a creditului

 

1.7  Modalități de rambursare a creditului cu garanție imobiliară- Modalități special adaptate nevoilor și posibilităților financiare

Așa cum am menționat în repetate rânduri, toți cei ce doresc să acceseze credite cu garantie imobiliara, se pot bucura de flexibilitate, iar acest aspect își face simțită prezența și în cazul modalităților de rambursare a creditului.

Deoarece siguranța și liniștea clienților noștri contează, punem la dispoziția tuturor celor ce au optat pentru acest tip de credit, trei modalități de rambursare a sumei împrumutate:

  • Achitarea unui număr de rate lunare egale, formate din rate de credit (principal) și dobândă calculată la soldul creditului, începând cu luna calendaristică următoare acordării împrumutului;
  • Achitarea unui număr de rate lunare egale formate din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rată unică de principal rambursată la scadența finală a contractului;
  • Achitarea unui număr de rate egale lunare formate doar din dobânda aplicată la soldul sumei împrumutate și rate lunare formate din rate de credit lunare (principal) și dobânda aplicată la soldul creditului, stabilite pentru o perioadă parțială din cadrul perioadei de creditare a contractului.

 

2.    În ce situații poate fi utilizat creditul cu garanție imobiliară?

Un credit cu garantie imobiliara este un împrumut ce nu are destinația condiționată, astfel că solicitantul îl poate utiliza după bunul plac, în funcție de nevoile sale.

Deoarece destinația acestui credit este de acoperire a nevoilor financiare, poți utiliza acest tip de împrumut în mai multe situații precum:

 

2.1  Nevoi personale- Folosiți împrumutul cu garanție imobiliară după bunul plac!

Suntem de părere că solicitanții noștri își cunosc foarte bine propriile nevoi, astfel că un împrumut cu garanție imobiliară poate fi utilizat și pentru acoperirea cheltuielilor personale, indiferent de natura acestora.

 

2.2  Refinanțare- Uită de grija copleșitoare a ratelor actuale!

Grija ratelor aferente creditelor curente poate fi cu adevărat copleșitoare, însă un credit cu garanție imobiliară vă poate scăpa rapid de această grijă înainte de a fi executat silit.

 

2.3  Achiziționarea unui autoturism- Porniți în cele mai sigure și frumoase călătorii!

Siguranța dumneavoastră și a celor dragi este crucială, astfel că, este momentul să uitați de grijile financiare și să accesați un împrumut cu garanție imobiliară în vederea achiziționării unei noi mașini.

Uitați de leasingul auto și bucurați-vă de cele mai atractive condiții oferite ce acest împrumut!

 

2.4  Finanțarea studiilor- Investiți în educația și viitorul dumneavoastră!

Educația și studiile sunt extrem de importante, astfel că ele reprezintă cea mai importantă și de succes investiție- investiția în propria persoană. Creditul cu garanție imobiliară vă poate ajuta să vă bucurați de oportunități extraordinare din punct de vedere educațional.

 

În concluzie, creditul cu garanție imobiliară este un produs sigur, versatil și complex, special conceput pentru a satisface nevoile clienților și pentru a le oferi acestora o experiență completă, memorabilă, în ceea ce privește interacțiunea cu echipa și ofertele Credit cu Casa.

Acest tip de împrumut rapid și flexibil, poate fi utilizat de către persoanele fizice în multiple situații, neavând destinația sumei condiționată.

Dacă vă doriți o ofertă personalizată, vă invităm să contactați specialiștii Credit cu Casa pentru o discuție amănunțită!